Live i stuen: Spis din historie 2 – Rettens rødder

Kvinde ved komfur, 1905. Fotograf Elfelt, København. (indsat Anna Katrine Werge Bønnelycke)
Kvinde ved komfur, 1905. Fotograf Elfelt, København. (indsat Anna Katrine Werge Bønnelycke)
Fra den 18.-23. november 2024 byder Bibliotekernes Festival for Historie på et væld af livestreamede foredrag med vidende oplægsholdere; forskere, historikere og formidlere. Årets tema er ”Med lånte fjer”, og handler om, hvordan vores fælles historie ofte er blevet til i mødet med det fremmedartede; hvad enten det har været gennem fredsommelig udveksling eller gennem drabelig krig.
Tid
16:30 - 17:15
Sted
Livestream tilgængelig hjemmefra
I samarbejde med
www.historiefestival.dk

De fleste har en holdning til, hvordan traditionelle retter skal smage og hvornår de skal spises. Men hvor stammer retterne egentlig fra? Og har de altid smagt, som de gør i dag?

I dette foredrag følger Anna Katrine Werge Bønnelycke de tråde, der binder det kulinariske europakort sammen, og bevæger sig samtidig tilbage til rødderne af nogle af vores mest traditionsrige retter.

Anna Katrine Werge Bønnelycke er arkivar ved Gentofte Lokalarkiv. Foruden lokalhistorie er hendes særlige interessefelt dansk madhistorie, fra middelalderen og frem til i dag, som hun ivrigt har kokkereret sig igennem på kryds og tværs.

Foredraget streames live, direkte til din sofa, fra Historiens Hus i Odense. 

Find flere arrangementer under Bibliotekernes Festival for Historie