Voksne

Live i stuen: Spis din historie 1 – Historien om dansk mad

Fritz Syberg: ”Moder og Datter”, 1898-1899, SMK. (indsat Caroline Nyvang).
Fritz Syberg: ”Moder og Datter”, 1898-1899, SMK. (indsat Caroline Nyvang).
Fra den 18.-23. november 2024 byder Bibliotekernes Festival for Historie på et væld af livestreamede foredrag med vidende oplægsholdere; forskere, historikere og formidlere. Årets tema er ”Med lånte fjer”, og handler om, hvordan vores fælles historie ofte er blevet til i mødet med det fremmedartede; hvad enten det har været gennem fredsommelig udveksling eller gennem drabelig krig.
Tid
15:30 - 16:15
Sted
Livestream tilgængelig hjemmefra
I samarbejde med
www.historiefestival.dk

Hvad er ægte dansk mad? Det spørgsmål har vakt heftig debat, rundt om køkkenerne i mere end 150 år.

Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hendes forskning fokuserer på oversete aspekter af dansk madhistorie. Senest har hun skrevet bogen ”Stegt flæsk med persillesovs” (2022).

I dette foredrag giver hun et indblik i, hvordan vi gennem tiden har diskuteret og defineret dansk madkultur, og hvordan forskellige forestillinger har påvirket vores forhold til den mad, vi spiser.

Mangler du inspiration til dagens aftensmad, er Carolines forslag, at du tilbereder en dansk menu à la 1910: Det kunne være frikadeller eller forloren hare. Alternativt, Danmarks nationalret, stegt flæsk med persillesovs.
Se med, når arrangementet streames live fra Historiens Hus, Odense Bibliotek.

Find flere arrangementer under Bibliotekernes Festival for Historie